Wat is Sterilon?

Sterilon is één van de bekendste ontsmettingsmiddelen. Sterilon heeft als werkzame stof chloorhexidine en kan ook op de huid gebruikt worden. Let er bij het zoeken naar Sterilon op dat er verschil is tussen ontsmettingsmiddelen voor wonden, de huid en oppervlakten van werkplaatsen.

Chloorhexidine is een ontsmettingsmiddel wat de groei van bacteriën en schimmels remt. Sterilon is er in cremes, lotion en vloeistof om te ontsmetten.

Sterilon of Rovu desinfectie?

Sterilon een middel wat door verschillende bedrijven aangeboden wordt. Het is een zeer bekend ontsmettingsmiddel of desinfectie middel wat geproduceerd wordt door een bekende naam “Dettol”. Over het algemeen zit het in een kleine verpakking (15 mililiter) voor gebruik bij wondverzorging of juist in grotere verpakking (0,5 liter of 1 liter) om aangelengd met water te gebruiken voor reiniging van grote ruimten.

Rovu werkplekreiniger of werkplek desinfectie is verkrijgbaar in compacte varianten voor onderweg en op kantoor. Het is daardoor het ideale alternatief voor Sterilon bij het ontsmetten van kleinere apparaten zoals toetsenbord, muis, telefoon of smartphone. Waar Sterilon ook gebruikt wordt voor de huid en bij wondverzorging dient Rovu werkplekreiniger hier niet voor gebruikt te worden. Voor het desinfecteren van de handen hebben het product “Rovu hand sanitizer”. Een desinfectie gel voor de handen welke de handen niet uitdroogt.

Sterilon desinfectie middel Rovu

Dettol Sterilon voor wondverzorging

Een Dettol Sterilon welke voor de wondbehandeling gebruikt wordt, wordt niet gebruikt voor desinfectie van bijvoorbeeld een medische instrumenten. Vaak zit een Dettol Sterilon in een zeer kleine flaccon van bijvoorbeeld 15 mililiter, op basis hiervan ligt het dan ook voor de hand dat Dettol Sterilon niet gebruikt kan worden om grotere oppervlakten van bacteriën te ontdoen.

Dettol Sterilon of Rovu desinfectie

Dettol Sterilon ontsmettingsmiddel

Van het merk Dettol is er een bekende Sterilon welke gebruikt kan worden voor het desinfecteren van stallen en kennels, grotere ruimten dus. Het middel wordt verdunt met water alvorens er de ruimte mee te reinigen.

Dettol Sterilon desinfectie

Sterilon desinfectie of Rovu desinfectie voor toetsenbord reiniging?

Desinfecterende spray toetsenbord is een vloeistof met een antibacterieel bestanddeel. Veelal is dit alcohol of ethanol. De desinfecterende spray toetsenbord is eenvoudiger in gebruik dan vochtige doekjes welke alcohol bevatten. Ook is desinfecterende spray over het algemeen goedkoper dan desinfecterende doekjes. De doekjes worden vochtig uit een gesloten verpakking gehaald en kunnen eenmalig gebruikt worden. Vooral als je een grotere oppervlakte of meerdere apparaten moet desinfecteren kunnen de doekjes handig zijn. Om snel je toetsenbord, muis of telefoon te desinfecteren is de desinfecterende spray toetsenbord de beste oplossing.

Desinfecterende spray gebruiken

Desinfecterende spray toetsenbord is er in verschillende formaten, maar de werking is hetzelfde. Vanaf circa 25 centimeter spuit je het gewenste oppervlak in met de spray en laat het 30 seconden zijn werk doen en verdampen. De desinfectie spray toetsenbord laat geen restant achter en het oppervlak is hygiënisch gereinigd.

Als het oppervlak écht vies is, is het verstandig om dit eerst schoon te maken met een vochtig doekje. De meeste schoonmaakmiddelen desinfecteren niet maar verwijderen alleen het grove vuil. Vergeet dus niet na het reinigen met de vochtige doek het oppervlak te desinfecteren met de desinfectiespray. Op deze manier kun je weer optimaal gebruik maken van een frisse werkplek.

Diverse desinfecterende producten

In onze webshop hebben we diverse producten om je toetsenbord, muis en werkplek te desinfecteren. Je kunt hier naar onze producten in de webshop gaan.

Steilon of Rovu desinfectie spay