Een vies bureau

Gezondheid

We hechten veel waarde aan een goede gezondheid, eten gezond, bewegen regelmatig en nemen voedingssupplementen wanneer we denken iets extra nodig te hebben. Als het op onze werkplek aankomt besteden we hier vaak minder aandacht aan. Omgevingen en apparaten welke niet vaak schoon gemaakt worden kunnen invloed hebben op onze gezondheid. Bacteriën kunnen ons zelfs ziek maken, vooral bij een tijdelijk lagere weerstand zijn we vatbaarder voor griep.

Niesen en handen wassen na toilet gebruik

Het bureau op ons werk, het toetsenbord en muis en de vaste telefoon zijn vaak een haard van bacteriën. Soms wordt er schoongemaakt, maar helaas is het één van de grootste frustraties onder werknemers; “een vies bureau”. Helemaal als het een flexplek of activity based working space is, de nieuwste term voor een plaats waar je aanschuift als je werkt en hem daarna weer vrij maakt voor een ander. Omdat iedereen er maar kort werkt, neemt haast niemand de moeite om het zelf goed schoon te houden of schoon te maken. Er wordt geniest in de handen en verder getypt, om maar niet te denken aan collega’s die geen handen wassen na toiletgebruik.

Een vies bureau, een haard van bacteriën

Soms zijn middelen aanwezig om het bureau te desinfecteren, maar helaas vaker niet dan wel. Ook kost het goed schoonmaken van de werkplaats tijd, iets wat in de drukte van de dag vaak niet past. Als je maar een uur achter een bureau werkt, ga je die niet uitgebreid schoonmaken, vooral niet als je enkele uren later iemand achter het door jou schoongemaakte bureau ziet zitten en zelf opnieuw kunt beginnen met schoonmaken.

Een vies bureau eenvoudig reinigen

Een vies bureau en apparatuur schoonmaken hoeft niet lang te duren, eenvoudigweg de oppervlakte in sprayen met werkplekreiniger en 30 seconden zijn werk laten doen is voldoende. De spray doodt bacteriën en ziekteverwekkers in deze korte tijd en verdampt zelf. Na wrijven met een doek is niet nodig. Doordat je naast de spray niets nodig hebt kun je haast moeiteloos en snel een hygiënische werkplek creëren.

De voordelen van een schoon bureau

Een schoon bureau geeft een fris gevoel en werkt veel prettiger. Je productiviteit verhoogd en je loopt een stuk minder kans op besmetting met een griep virus, vooral als er weer een epidemie is. Als je dus weer eens aan een vies bureau komt te zitten, besteed dan 30 seconden en verzeker je zelf van een fris aanvoelend bureau.