Computer apparatuur schoonmaken

Een schone werkplek werkt een stuk prettiger. Maar waarschijnlijk kom je niet vaak toe aan je computer apparatuur schoonmaken. Hoe komt dat? Omdat het een vervelende klus is of het te veel tijd kost? Schone computer apparatuur heeft zeker gezondheidsvoordelen, daarom geven we hier een duidelijke uitleg hoe je jouw werkomgeving een opfrisbeurt geeft.

Toetsenbord schoonmaken / keyboard schoonmaken

Je toetsenbord is vaak het meest intensief gebruikte apparaat op je bureau. Doordat er ruimte tussen de knoppen zit komt er eenvoudig vuil tussen. We geven je hier een uitgebreide beschrijving hoe je toetsenbord een grote schoonmaak geeft.

Keyboard schoonmaken

Computer muis schoonmaken

Of je nu een bedrade muis, draadloze muis, ergonomische muis optische muis of lasermuis hebt, ze worden door het gebruik allemaal vies. Een schone computer muis werkt een stuk prettiger, besteed daarom eens wat tijd om hem grondig te reinigen.

Computer muis schoonmaken

Vaste telefoon schoonmaken

De vaste telefoon staat nog bij veel kantoren standaard op het bureau. Op veel flexplekken log je de vaste telefoon in als je daar aan het werk gaat. Doordat de telefoon door vele (vieze) handen gebruikt wordt, wordt deze er zelf ook niet schoner op. De knoppen en de hoorn zijn bronnen van bacteriën. Vaak wordt deze slechts vluchtig door de schoonmaak gereinigd en is het fijn om hem aan het begin van je dag zelf snel schoon te maken.

Deskphone schoonmaken

Mobiele telefoon of smartphone schoonmaken

Je mobiele telefoon of smartphone wordt vaak slechts door jouzelf gebruikt, toch stikt deze van de bacteriën als je hem niet geregeld schoonmaakt. Schoonmaken van je mobiele telefoon of smartphone hoeft niet lang te duren en is een kleine moeite.

Smartphone schoonmaken

Hoe vaak moet je computer apparatuur schoonmaken?

Hoe vaak je computer apparatuur moet schoonmaken hangt voornamelijk van het gebruik af. Toch niet alleen van het gebruik. Als computer apparatuur niet vaak gebruik wordt, maar zo af en toe, zullen er ook bacteriën op de oppervlakte gaan zitten. Bacteriën hebben de eigenschap om zichzelf snel te vermenigvuldigen. Ook een werkplek die je zo af en toe maar gebruikt zul je dus geregeld schoon moeten maken. Een echte regel is hier niet voor en natuurlijk speelt het qua gevoel ook mee of alleen jij of ook anderen de werkplek gebruiken. Computer apparatuur schoonmaken hoeft niet lang te duren, in 5 minuten voer je al een redelijke schoonmaak van je werkplek. Door tussendoor regelmatig je toetsenbord, muis, telefoon en smartphone te desinfecteren houdt je de boel dan eenvoudig fris.